Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-06-29

Ha nyár, akkor strandkézilabda!

 
Mára a strandkézilabda, a kézilabda speciális válfajává vált. A nyári szezon jól kitölthető ezzel a sporttal. A kézilabda játékosok, így a nyári pihenőben is kellemesen tudnak készülni az őszi szezonra, az edzőtáborok pedig érdekesebbé, izgalmasabbá válnak.
 
Kialakulása 1992-ig nyúlik vissza, hazánkban ez az időpont 1999 nyara. Olaszországból indult el a folyamat, ahol edzők és játékvezetők fogtak össze annak érdekében, hogy nyáron, strandon, homokban is űzhető legyen a kézilabda.
 
A játék során a csapattársak közötti együttműködés, összehangoltság,  a játékosság legmagasabb szintjén jelenik meg. A siker kulcsa az ügyesség és a gyorsaság. A taktikai variációk széles köre minimális sérülésveszéllyel jár.
 
A mérkőzéseket nők és férfiak vegyesen játszhatják. A játéktéren csapatonként 4 játékos (3 mezőnyjátékos és a kapus) tartózkodhat. Alapjában véve az a csapat nyer, aki több gólt lő, de van néhány olyan szabály, ami eltér a hagyományos kézilabdában megszokottaktól. Ha valamelyik félidő végén az állás döntetlen, az úgynevezett aranygól szabályt alkalmazzák, vagyis az a csapat nyeri a félidőt, aki ezek után hamarabb lő gólt. Abban az esetben, ha mindkét csapatnak van megnyert félideje, szétlövésre kerül sor, amikor csak egy játékos támadhat a kapus ellen. Az a csapat nyeri meg a mérkőzést, aki a szétlövés során több gólt lő.
 
Összességében tehát azért ajánljuk mindenkinek, mert ez egy dinamikusan fejlődő sportág, amelyet nyáron, szórakozva lehet megismerni és megtanulni. Nagyszerű szabadtéri sportjáték, bármilyen életkorban játszhatják gyermekek és felnőttek egyaránt.


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31