Támogatóink


GE Infrastructure Hungary Kft.
  
E.ON
  
Netta Kft.
  
Árkádsor Zrt.
  
Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Du-So Line Kft.
  
Sptc USA, LLC
  
E.M.E. Kft.
  
Primer 2000 Kft.
  
6x6 Trans Kft.
  
Ipari Elektronika Projekt Kft.
  
LNL Group Solution
  
Trafik Invest Bt.
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-08-15

Miért válasszák a kézilabdát a gyerekek?

A gyermekek töretlen testi, lelki és szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A sportolás biztosítja a fiatal szervezet egészséges fejlődését, a szervek és a szervrendszer (légzés, vérkeringés, anyagcsere, mozgatórendszer) optimális működését és a stresszhelyzetek leküzdését. Gyermekek esetében fontos szerepe van a kedvezőbb szociális beilleszkedésben és egy egészséges önbizalom kialakulásában is. 
 
Az egészséges életmód szemléletének kialakítását már egészen kisgyermekkorban tanácsos elkezdeni, ugyanis ha már ebben az életszakaszban természetes, hogy rendszeresen sportolunk, a mozgásban gazdag életmód életünk részévé fog válni. 
 
A rendszeres testmozgást végző gyermekek és serdülők között egyértelműen kevesebb anyagcsere betegség – elhízás, cukorbetegség, zsíranyagcsere zavar – fordul elő, illetve ezekből a sportoló gyermekekből kevésbé lesz mozgásszegény életmódot folytató felnőtt. A fiatal korban biztosított testedzés, jobb egészségi állapotot biztosíthat felnőtt és akár idős korban is. Sajnálatos tény ezzel szemben, hogy különböző felmérések némileg eltérő adatai szerint is világjelenségnek tekinthető, hogy mindkét nemben és minden életkorban csak a népesség 20-30 %-a végez megfelelő mennyiségű és intenzitású testmozgást. 
 
 
A legfőbb ok, amiért egy gyerek sportolni kezd, az a szórakozás. Ezért az edzők, szülők és mindenki más szerepe az, hogy a kezdeti életszakaszban játékká tegyék a foglalkozásokat. A kicsik fejlődése igen különböző lehet, ezért csak általánosságban mondható, hogy korai gyermekkorban, óvodában a gyors növekedés szakában vannak. Ilyenkor alapmozgásokat sajátítanak el, mint például futás, ugrás, rúgás, dobás. A 6-12 éves korig tartó szakaszban a finomabb mozgáskoordináció alakul ki, ebben a korban javasolni lehet minél többféle sporttevékenység kipróbálását, és ezt követően ajánlható egy adott sportágra való specializáció, a gyermek tehetségétől és kedvétől függően. 
 
 
Magyarországon a kézilabda egy olyan sikersport, mely az utánpótlás számára az egyik legnagyobb lehetőséget jelenti. Ahhoz, hogy a sportágat még népszerűbbé, szerethetőbbé tegyük, a fiatalok számára szükség van a megfelelő minőségi korosztályos képzésre. Fontos, hogy a kevésbé tehetséges játékosok is a sportág rendszerében tudjanak maradni és élethosszig kézilabdázzanak, akár versenyszerűen, akár hobbi szinten.
 
Miért optimális a kézilabda a gyerekeknek?
 
- a többi labdajátékhoz hasonlóan, az ügyességet fejleszti
- javítja a koordinációs képességet és a koncentrációt
- növeli a fizikai erőnlétet
- fejleszti a problémamegoldó képességet
- a társas játékformának köszönhetően, a szocializációban is jelentős szerepet játszik
- a gyerekek megtanulhatják az olyan erényeket, mint például az önfegyelem, együttműködés, tiszteletadás, csapatszellem 
- rengeteg barátot szerezhetnek a gyerekek a kézilabda által
- és a legfontosabb: remek játék, élvezetes tevékenység

A Nagykanizsai Izzó SE célja, hogy a nálunk nevelkedő gyerekek egy komplex képzést kaphassanak, melyben szerepel a technikai, taktikai tudás fejlesztése, a pszichikai képességek csiszolása, és a személyiség fejlesztése. Egyesületünk folyamatosan várja a mozogni, kézilabdázni vágyók jelentkezését, korosztályos csapatainkba.

(Forrás: kolyokkezi.hu)Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - BBSC Balatonboglár (10:00)
2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - Georgikon DSE (12:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - Csurgói NKC (10:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - GÓNA SZKKE (12:00)