Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-08-18

Olimpia 2024: Budapest esélyes pályázó

Budapestnek minden esélye megvan a 2024-es nyári olimpia megrendezésének elnyerésére – idézte a nemzetközi sajtó Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét a riói olimpia keddi napján megtartott nemzetközi sajtótájékoztató másnapján.
 
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a rendezésre kiírt többlépcsős pályázat nyertesét, a perui Limában megrendezendő kongresszusán hirdeti ki, 2017. szeptember 15-én. A NOB, a 2015 júliusi kongresszusán bejelentette, hogy a jelentkezők között nem tartanak előszűrést, így minden város versenyben marad a végső döntésig.
 
Az amerikai The Washington Post és a brit Daily Mail tudósítása szerint Budapest egyenlő esélyekkel indul Los Angelesszel, Rómával és Párizzsal szemben a rendezésért folyó versenyben.
 
A Washington Post Fürjes Balázst, a Budapest 2024 pályázat elnökét idézte: 
„Budapest egyáltalán nem esélytelen ebben a versenyben, és éppen ugyanannyi esélye van a győzelemre, mint a másik három pályázó városnak."
 
Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiapályázat kormányzati felelőse (MTI)
 
A Daily Mail kiemelte, hogy a Budapest 2024 pályázat elnöke szerint a magyar főváros büszke arra, hogy versenyben van az olimpia megrendezéséért: „Amennyire mi tartunk az ellenfeleinktől, éppen ugyanannyira kell nekik tartaniuk tőlünk, figyelembe véve az olimpiai eszmét és a barátságosságot" – idézte a brit napilap Fürjes Balázst.
 
A Daily Mail azt is megjegyezte a beszámolójában, hogy a budapesti pályázat azt ígéri, a versenyhelyszínek közötti utazási idő egyetlen esetben sem lesz több 13 percnél, mert azok egy 10 kilométeres körzeten belül helyezkednek majd el. A lap kitér rá, hogy csupán öt új létesítmény megépítésére van szükség Budapesten a játékok megrendezéséhez.
 

Az egyik látványterv (budapestiolimpia.hu)
 
A tájékoztatón a Budapest 2024 sportigazgatója, Mizsér Attila azt mondta:„Jó pár sportágat a Duna kötne össze. Az egész város egy fantasztikus olimpiai park lenne" – fogalmazott a korábbi olimpiai bajnok.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a 2024-es házigazdáról.

(Forrás: MTI)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31