Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-02

Gyümölcsöző csarnokfelújítási program

A Magyar Kézilabda Szövetség 2015 decemberében indította el tornaterem, illetve tornacsarnok felújítási programot támogató nyílt pályázatát sportszervezetek és önkormányzatok számára. A pályázók közül elsőként a füzesabonyi létesítményt adták át. 

A pályázat meghirdetésének konkrét célja a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas tornatermek korszerűsítése, és ezáltal a kézilabda utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek javítása volt, a sportág tömegesítésének elősegítése érdekében. Az elnyerhető támogatás a nyertes pályázatok számára legalább 1, legfeljebb 20 millió forint volt. A program összhangban van az MKSZ hosszú távú stratégiai fejlesztési koncepciójával és a látvány-csapatsport támogatás rendszerében, az MKSZ sportágfejlesztési programja keretében kerül megvalósításra.

A pályázat által elnyert forrásoknak köszönhetően egyre több csarnok újul meg. A nyertes pályázók közül elsőként, szeptember 1-jén a Füzesabonyi Városi Sportcsarnok készült el. A közeljövőben további csarnokok kerülnek átadásra, Budapesten, valamint további 14 megyében, az ország valamennyi régiójában.

A felújított Füzesabonyi Városi Sportcsarnok

Az utánpótlás-fejlesztés, a sportág tömegesítése szívügyünk, egyben a magyar kézilabda jövőbeli sikerességének kulcsa – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Éppen ezért komplex utánpótlás-fejlesztési programot folytatunk, amelynek egyik lába a csarnokfejlesztési pályázat. Ennek köszönhetően 27 csarnoknak ítélhettünk meg támogatást, tulajdonképpen lefedve az ország teljes egészét. Szerencsére rengeteg gyermek szeretne kézilabdázni, a képzett szakemberek mellett pedig a megfelelő infrastruktúrával szeretnénk elérni, hogy minél több tehetség bukkanjon fel és maradjon is a sportágban. Éppen ezért szorosan összefüggnek egymással különböző programjaink: a társasági adóból érkező források biztosítják az ernyőt a magyar kézilabda-utánpótlás számára, amit igyekszünk minél színvonalasabb tartalommal megtölteni az Ovikézilabda, a Kézilabda az iskolában programjainkkal, a csarnokfejlesztési pályázatokkal, és természetesen az utánpótlás-versenyrendszerünkkel, valamint a serdülő, ifjúsági és junior válogatottjaink megfelelő versenyeztetésével, képzésével. Nagy öröm számunkra, hogy Füzesabonyban átadásra került a felújított csarnok, és természetesen várjuk a folytatást, hiszen egyre-másra épülnek-szépülnek a kézilabdázásra alkalmas termek országszerte, a legkisebb tornatermektől a multifunkcionális arénákig, azaz a programok a teljes kézilabdás-vertikumot segítik: a kezdőktől a világelithez tartozó sportolókig.

(keziszovetseg.hu)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31