Támogatóink


GE Infrastructure Hungary Kft.
  
E.ON
  
Netta Kft.
  
Árkádsor Zrt.
  
Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Du-So Line Kft.
  
Sptc USA, LLC
  
E.M.E. Kft.
  
Primer 2000 Kft.
  
6x6 Trans Kft.
  
Ipari Elektronika Projekt Kft.
  
LNL Group Solution
  
Trafik Invest Bt.
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-02

Gyümölcsöző csarnokfelújítási program

A Magyar Kézilabda Szövetség 2015 decemberében indította el tornaterem, illetve tornacsarnok felújítási programot támogató nyílt pályázatát sportszervezetek és önkormányzatok számára. A pályázók közül elsőként a füzesabonyi létesítményt adták át. 

A pályázat meghirdetésének konkrét célja a leromlott állapotba került, kézilabdázásra alkalmas tornatermek korszerűsítése, és ezáltal a kézilabda utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek javítása volt, a sportág tömegesítésének elősegítése érdekében. Az elnyerhető támogatás a nyertes pályázatok számára legalább 1, legfeljebb 20 millió forint volt. A program összhangban van az MKSZ hosszú távú stratégiai fejlesztési koncepciójával és a látvány-csapatsport támogatás rendszerében, az MKSZ sportágfejlesztési programja keretében kerül megvalósításra.

A pályázat által elnyert forrásoknak köszönhetően egyre több csarnok újul meg. A nyertes pályázók közül elsőként, szeptember 1-jén a Füzesabonyi Városi Sportcsarnok készült el. A közeljövőben további csarnokok kerülnek átadásra, Budapesten, valamint további 14 megyében, az ország valamennyi régiójában.

A felújított Füzesabonyi Városi Sportcsarnok

Az utánpótlás-fejlesztés, a sportág tömegesítése szívügyünk, egyben a magyar kézilabda jövőbeli sikerességének kulcsa – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Éppen ezért komplex utánpótlás-fejlesztési programot folytatunk, amelynek egyik lába a csarnokfejlesztési pályázat. Ennek köszönhetően 27 csarnoknak ítélhettünk meg támogatást, tulajdonképpen lefedve az ország teljes egészét. Szerencsére rengeteg gyermek szeretne kézilabdázni, a képzett szakemberek mellett pedig a megfelelő infrastruktúrával szeretnénk elérni, hogy minél több tehetség bukkanjon fel és maradjon is a sportágban. Éppen ezért szorosan összefüggnek egymással különböző programjaink: a társasági adóból érkező források biztosítják az ernyőt a magyar kézilabda-utánpótlás számára, amit igyekszünk minél színvonalasabb tartalommal megtölteni az Ovikézilabda, a Kézilabda az iskolában programjainkkal, a csarnokfejlesztési pályázatokkal, és természetesen az utánpótlás-versenyrendszerünkkel, valamint a serdülő, ifjúsági és junior válogatottjaink megfelelő versenyeztetésével, képzésével. Nagy öröm számunkra, hogy Füzesabonyban átadásra került a felújított csarnok, és természetesen várjuk a folytatást, hiszen egyre-másra épülnek-szépülnek a kézilabdázásra alkalmas termek országszerte, a legkisebb tornatermektől a multifunkcionális arénákig, azaz a programok a teljes kézilabdás-vertikumot segítik: a kezdőktől a világelithez tartozó sportolókig.

(keziszovetseg.hu)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - BBSC Balatonboglár (10:00)
2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - Georgikon DSE (12:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - Csurgói NKC (10:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - GÓNA SZKKE (12:00)