Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-07

A fiatal kézilabdázókat óvják a túlterheléstől

A szeptember beköszöntével nem csupán az iskola vette kezdetét, hiszen lassan a kézilabda-bajnokságok is elkezdődnek (vagy már el is kezdődtek). Szemügyre vettük, hogy milyen változtatások lépnek érvénybe az utánpótlás-bajnokság 2016/17-es szezonjában.
 
A Magyar Kézilabda Szövetség néhány hónapja ad hoc bizottságot állított fel, amely jeles hazai szakembereket soraiban tudva tesz javaslatokat arra, hogy hogyan tehető jobbá idehaza a sportág. A bizottság áprilisban összefoglalta a meglátásait, amelyek közül többet figyelembe véve alakították ki a 2016-2017-es év utánpótlás-bajnokságainak versenykiírását.
 
Mostantól nem kézilabdázhatnak "látástól vakulásig" (utanpotlassport.hu)
 
Az elmúlt években nem számított egyedi esetnek, hogy egy-egy sokra hivatott játékos szinte „látástól vakulásig”, azaz több korosztályban játsszon. Fontos változás, hogy mostantól minden utánpótláskorú kézilabdázónak legfeljebb két korosztályos engedélyt válthatnak ki. A túl sok játékidő elkerülése végett további lényeges módosítás, hogy azonos napon legfeljebb négy ifjúsági korú játékos szerepelhet az ifjúsági és juniormeccs jegyzőkönyvében is. Ez csak a lányokat érinti, hiszen két évaddal ezelőtt megszüntették a férfi juniorbajnokságot, és egy év múlva a nőinek is búcsút intenek.
 
A figyelem központjában, az utánpótlás (haon.hu)
 
A serdülő korosztályban az elmúlt években több, a fejlődést nem túlzottan szolgáló, nagy különbségű meccset játszottak, így az erők kiegyenlítése érdekében kiemelt sorozatot indítanak.  Ami a fiú U14-es és a leány U13-as gyermekbajnokságot illeti, szintén átalakították a versenyrendszert: más-más feltételek mellett, három osztályba nevezhettek a csapatok.
 
Az utánpótlást érintő talán legfontosabb változás azonban az, hogy mind a férfi, mind a női juniorválogatott megmérkőzik egyszer az összes élvonalbeli csapattal, azaz kvázi fél felnőttszezont játszik.
 
(Forrás: utanpotlassport.hu) 


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31