Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-03

Megújult a sportcsarnok Csurgón

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg ismét kapuit a Sótonyi László Sportcsarnok. Az augusztus 26-án tartott rendezvény mérföldköve a városban zajló "Sótonyi László Sportcsarnok fejlesztése és bővítése" elnevezésű projektnek, mely során komplex szolgáltatásokat nyújtó sport-, szabadidő és turisztikai centrum létesül.
 
A fejlesztés annak a 3,3 milliárd forint kormányzati forrásból, teljes egészében jövőre elkészülő sport- és szabadidőcentrumnak a részeként valósult meg, amely magában foglalja a csarnok melletti park rekonstrukcióját, egy új uszoda építését, a közelben talált termálvíz hasznosítását.
 

Az új sportcsarnok és a hozzá tartozó park (forrás:  csurgo.hu)
 
A munkálatoknak köszönhetően a sportcsarnok előteret, új, számozott székekkel ellátott lelátót, korszerű eredményjelzőt kapott. Az épületben immár modern szellőzőrendszer üzemel, a sportolók és a közönség kényelmét büfé, ruhatár, s egyebek mellett számos újonnan beszerzett bútor, eszköz szolgálja.
 
Az átadás pillanata (forrás: csurgo.hu)
 
"A legfontosabb cél az, hogy az új és megújuló létesítmények használatával a nemzet egészségesebb, boldogabb legyen. A fejlesztéssel a csurgói fiatalok olyan nemzetközi szintű létesítményben sportolhatnak, amelynek köszönhetően, jó eséllyel, akár világversenyekre is kijuthatnak" - mondta el Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője. A politikus szerint a csurgói és az ahhoz hasonló sportlétesítmények rekonstrukciója jelzi, hogy a sport a magyar kultúra része, ehhez a kultúrához pedig Magyarország ragaszkodik, azt a következő évtizedekben, századokban is meg kívánja őrizni.
 
A csurgói csapat rögtön fel is avatta új otthonát (forrás: csurgo.hu)
 
A megújult sportcsarnokot, az idősebb Sótonyi László emlékére szervezett kézilabdatornával avatták fel. Az eseményen a házigazda Csurgói KK férfi csapata mellett Szlovéniából az RK Gorenje Velenje és az RK Maribor Branik, Horvátországból pedig RK Varazdin vett részt.
 
 
(Csurgó nem elérhetetlen a nagykanizsai kézilabda-kedvelők számára, hiszen a település kicsivel több, mint 30 km-re helyezkedik el városunktól, így egy durván 30-40 perces autózással bármikor megtekinthető az új csarnok. Remek időpont lehet erre szeptember 13. (kedd), amikor a csurgóiak 18:00-kor az eddigi öt meccsen 100 %-os teljesítményt nyújtó Telekom Veszprém csapatát fogadják.)
 
(Forrás: MTI, csurgo.hu)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31