Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-14

Mindkét junior válogatott bemutatkozott az élvonalbeli bajnokságban

Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia új csarnokában megkezdték szereplésüket az NB I-es csapatok ellen a junior válogatottak. A lányok szoros első félidőt követően kaptak ki a Ferencvárostól 28-17-re, míg a fiúk tartották a lépést az Orosházával, de végül 31-26-ra alulmaradtak. 
 
A válogatottak amolyan fél évadot játszanak a bajnokságban: mindig az élvonalbeli riválisok látogatnak el Balatonboglárra. Nincs visszavágó, és így természetesen az eredmények nem befolyásolják a bajnokság sorrendjét. Marczinka Zoltán szakmai és sportigazgató elmondta, a juniorok minőségi ellenfelek ellen fejlődhetnek, míg a kluboknak a tinédzserek elleni játék megfelelő felkészülési lehetőséget ad, és persze presztízzsel is bírnak a találkozók, hiszen a felnőtteknek mégsem illik kikapni a junioroktól.

Nők:
MAGYARORSZÁG U19-FTC RAIL CARGO HUNGARIA 17-28 (10-13)
Balatonboglár, játékvezetők: Földesi, Halász.
JUNIOR VÁLOGATOTT: Suba, Hlogyik (kapusok) Faluvégi 3, Giricz, Háfra 1, Hornyák B. 4, Klujber 4, Kuczora 1, Kuti, Márton 1, Nagy, Pásztor 2, Román, Sallai, Szabó K. 1, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.
FTC: Szikora, Bíró (kapusok), Hornyák D. 3, Kovacsics, Lukács 6, Mészáros, Mód, Monori 4, Pena 1, Schatzl 2, Snelder 4, Szarka, Szekeres 2, Szucsánszki 6. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1.
 
Fantasztikus a kezdeményezés, hogy a felnőtt élvonalban szerepelhetünk. Sajnálom, hogy nem tudtunk tízen belül maradni, és a támadójátékunkkal sem voltam elégedett, de a pozitívumokból építkezhetnek a játékosok, míg a hibákból tanulunk" – jegyezte meg Hajdu János szövetségi edző.

A meccset a helyszínen tekintette meg Kim Rasmussen, a női felnőttválogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya is.

„A pozsonyi ifjúsági világbajnokságról is láttam néhány mérkőzést, szóval tudom, egyénileg nagyon jók a játékosok. Sokat kell még dolgozniuk, de biztosak lehetnek abban, hogy ha fejlődnek, megkapják tőlem a lehetőséget, mert mindig rajtuk tartom a szememet” – ígérte meg a dán szakember.


Háfra Noémiék keményen küzdöttek a Ferencváros ellen (forrás: fradi.hu)

Férfiak:
MAGYARORSZÁG U21-OROSHÁZA LINAMAR 26-31 (12-15)
Balatonboglár, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
JUNIOR VÁLOGATOTT: Rózsavölgyi, Pásztor (kapusok), Bartók 4, Borzas 1, Csomor, Dávid 2, Déber 1, Gábor 2, Győri 7, Juhász Á. 2, Kecskeméti 2, Kerkovits, Kovács M. 5, Török. Szövetségi edző: Gyurka János.
OROSHÁZA: Herjeczki, Miklós (kapusok), Antal 1, Buday 1, Döme, Ferenczi 3, Knezevic 5, Komporály 3, Levy 4, Markoszki 2, Milas 2, Morva, Németh L. 4, Oláh T. 1, Radojevics 3, Tárkányi 2. Edző: Vladan Jordovics.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.
 
A fiúk messze nem a legerősebb keretükkel álltak ki, bajnoki mérkőzés miatt ugyanis a Telekom Veszprém és a Csurgó kézilabdázóira nem számíthatott Gyurka János szövetségi edző. A társulat ennek ellenére eredményesen vette fel a harcot az Orosházával: a junior fiúk láthatóan feltüzelten kézilabdáztak, és sikerült végig az élvonalbeli vendégek nyomában maradniuk. 
 
„Sok játékosunk nem szerepelt még ilyen hőfokú összecsapáson A hiányzó juniorok miatt igyekeztük kihasználni a helyzetet és lehetőséget adni a fiatal tehetségeinknek. Maximálisan elértük a célunkat, ez és a többi mérkőzés is segíti a felkészülést a január világbajnoki selejtezőre” – rögzítette Gyurka János szövetségi edző.
 
(Forrás: MKSZ, utanpotlassport.hu)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31