Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-09-27

Tartalmas sajtótájékoztatót tartott az MKSZ

Az MKSZ keddi sajtótájékoztatóján szó esett a kézilabda iskolai oktatásáról, illetve a Nemzeti Alaptantervbe kerüléséről. Kocsis Máté, a szövetség elnöke az infrastruktúra-fejlesztésről is tájékoztatást adott, valamint hivatalosan is bejelentették, hogy a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének a következő három évben is a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont. A női válogatott dán szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen három, húsz év alatti fiatalt is meghívott az októberi összetartásra.
 
A kézilabda-szövetség elöljárói bejelentették, hogy alternatív kerettantervként a kézilabda is a Nemzeti Alaptantervbe került. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a mindennapos testnevelés heti öt órájából kettőben oktathatják a kézilabdát. A tárgyi feltételek megteremtése érdekében a szövetség 400 millió forintból juttat eszközcsomagot az intézményeknek, amelyekben így az első négy osztályban megismerkedhetnek a sportággal (a szivacskézilabdával) a kisiskolások.
 
"A program, a 2013-ban indult Kézilabda az Iskolában programból nőtt ki, a célunk az volt, hogy bekerüljünk a Nemzeti Alaptantervbe - emelte ki Kocsis Máté, az MKSZ elnöke. - Első lépésben 120 iskolában kapott hangsúlyt a kézilabda. Ahhoz, hogy mindenhová eljuthassunk, az alternatív kerettanterven túl, több mint 3000 pedagógust kell kiképeznünk, emellett 400 millió forintot költünk az iskolákba eljuttatandó sportszerekre. Abban bízunk, hogy minél több gyerek szereti meg a kézilabdát, és ezáltal több élsportoló is kerül ki közülük. A kézilabdázó gyerekek száma rohamosan nő, és újabb ugrásszerű létszám-növekedést várhatunk a mostani programtól."
 
Egy pillanat a sajtótájékoztatóról (forrás: MKSZ)
 
Elhangzott az is, hogy a szövetség – ahogyan korábban az NB I-es klubokkal tette – átvállalja az NB I B-s és NB II-es felnőttcsapatok versenyeztetésének a költségét. Ennek a célja az, hogy a megmaradó, nagyjából 240 millió forintot, az érintett 222 csapat az utánpótlásra fordítsa.
 
Jelentős infrastruktúra-fejlesztésekről is beszámoltak: 2015-2016-ban félmilliárd forint jutott tornaterem-felújításra, 24-et már felújítottak, egyet nemsokára átadnak. A 2016-2017-es évadban már egymilliárd jut hasonló célra: 20-25 darab, 50 millió forint alatti felújítást terveznek, illetve három-négy, 50-100 millió forint közé eső nagyobb, városi csarnok felújítását kalkulálják. Mindez az NB II-es vagy alacsonyabb osztályban szereplő csapatokat érinti.
 
A TAO-támogatások révén 154 jóváhagyott fejlesztésből 131 már megvalósult. Ráadásul öt és félmilliárd forint keretösszegből negyven munkacsarnok építéséről tudtak megállapodni a kormánnyal, azaz arra a jövő évi költségvetésben már megvan a fedezet. Ami a nagyobb versenyarénákat illeti, 2017-ben a központi költségvetésből kétmilliárd jut a dunaújvárosi, egy-egy a siófoki és a váci létesítményre, illetve további egymilliárd a szegedi csarnok első ütemének megvalósítására. Összesen tehát nagyjából 20 milliárd forintról van szó.
 
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2017-ben ifjúsági csörgőlabda-VB-t, míg 2018-ban női junior VB-t rendezhetünk.
 
Végezetül hivatalosan is bemutatták a női válogatott dán kapitányát, Kim Rasmussent, aki rögtön ki is hirdette keretét, az október 3-án kezdődő összetartásra. A 22 fős társulatban a fiatal Pásztor Noémi (17), Faluvégi Dorottya (18) és Hársfalvi Júlia (19) most először kapott helyet.
 
(Forrás: MKSZ, utanpotlassport.hu)


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31