Támogatóink


GE Infrastructure Hungary Kft.
  
E.ON
  
Netta Kft.
  
Árkádsor Zrt.
  
Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Du-So Line Kft.
  
Sptc USA, LLC
  
E.M.E. Kft.
  
Primer 2000 Kft.
  
6x6 Trans Kft.
  
Ipari Elektronika Projekt Kft.
  
LNL Group Solution
  
Trafik Invest Bt.
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2017-01-05

A kézilabdázás előkészítő játéka

A szivacskézilabdázás a gyermekek első lehetősége a versenyre, kézilabdázásra. Egyrészt felkelti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt ezen keresztül megkedvelik a kézilabdázást, mert könnyen sikerélményhez juttatja őket. Az edzéseken tökéletesen elsajátítható egy-egy technikai elem, amit aztán sikeresen tudnak alkalmazni játék- és versenyhelyzetben is.
 
Izzós szivacskézisek
 
A labda varázsával kelthető fel legkönnyebben a testnevelés, a rendszeres sportolás iránti vágy. Ha a gyermek élőben, vagy a televízió képernyőjén belepillant egy-két mérkőzésbe, s néhány társával bármilyen kis szabad területen találkozik, nem kell más, mint egy szivacslabda. A kicsik gyorsan utánozzák az idősebbeket, és máris kezdődhet a gólgyártás. A szabályok másodlagosak. Ezért ezen a helyen a legfontosabb üzenet a játékvezetőknek, akik zömmel képzettek, s a szervezett keretek közötti találkozókat vezetik: ebben a “műfajban” különösen igaz az, hogy “ne keressük a szabálytalanságokat”. A játék rugalmasan hasonlítson a kézilabdázáshoz. Két alapvető szempontot azonban mindenképpen érvényesíteni kell: az igazságosságot és a fegyelemre, rendre nevelést. A szivacskézilabdázás nyitott az óvodáskorúak és az általános iskola alsó osztályainak tanulói számára. Az itt tanítóknak is segítség, hogy a kis labda bűvölete élvezhetőbbé teszi, színesíti a testnevelési foglalkozásokat. Csapatok is szervezhetők, hiszen ma már megyei, régiós és országos szinten is szervezett versenyalkalmak találhatók.

A technika, a taktika és a játékszabályok ismeretében csak a játékos és a labda, valamint az ellenféllel való kapcsolatok lényegesek, minden más elhanyagolható kérdés. A labda könnyen kézbe, marokba fogható, így lényegében minden technikai elem elsajátítására alkalmas. A játéktér (12×20 méter) és a 20×40 méter nagyságú kézilabda pályán háromszor felrajzolható (U7-U8 korosztályban).

Szivacskézilabda-pályarajz

A szivacskézilabdázás, mint a kézilabdázás előkészítő sportága 2001 óta ismert Magyarországon. A 2007/2008-as versenyévben már két szivacskézilabda korosztály számára indult országos verseny. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felsőbb korcsoportokban is emelkedik a csapatok száma. A képzés alsó színterei talán minőségében is változnak. Szlovéniában, Romániában és Ausztriában is egyre több iskola, egyesület indítja útjára a szivacslabda bajnokságot, nem véletlenül persze.

A Nagykanizsai Izzó SE kortól és nemtől függetlenül folyamatosan várja a szivacskézilabdázni, kézilabdázni vágyó gyerekek jelentkezését, utánpótlás korú csapataiba. Ezekben a csapatokban, a megfelelő fizikális és mentális fejlődés, az egészséges testmozgás és versenyszellem kialakítása mellett, a gyermekek folyamatos versenyeztetése folyik. Kiváló szakemberek irányításával sajátítják el a kézilabda sportág alapjait, amely a későbbiekben akár hivatásukká is válhat.

Amennyiben gyermekének lételeme a mozgás, érdeklik a kihívások, és szeretne egy vidám, ütős csapathoz tartozni, vagy csak nem találta még meg a számára megfelelő sportágat, az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat, vagy jelentkezhet szakembereinknél:

Burghardt Rozália (technikai vezető): 06 30 557 2215
 
Forrás: szivacskezi.mindenkilapja.hu
kolyokkezi.hu


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - BBSC Balatonboglár (10:00)
2017-12-16
FU12: Nagykanizsai Izzó SE - Georgikon DSE (12:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - Csurgói NKC (10:00)
2017-12-16
LU11: Nagykanizsai Izzó SE - GÓNA SZKKE (12:00)