Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2017-01-05

A kézilabdázás előkészítő játéka

A szivacskézilabdázás a gyermekek első lehetősége a versenyre, kézilabdázásra. Egyrészt felkelti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt ezen keresztül megkedvelik a kézilabdázást, mert könnyen sikerélményhez juttatja őket. Az edzéseken tökéletesen elsajátítható egy-egy technikai elem, amit aztán sikeresen tudnak alkalmazni játék- és versenyhelyzetben is.
 
Izzós szivacskézisek
 
A labda varázsával kelthető fel legkönnyebben a testnevelés, a rendszeres sportolás iránti vágy. Ha a gyermek élőben, vagy a televízió képernyőjén belepillant egy-két mérkőzésbe, s néhány társával bármilyen kis szabad területen találkozik, nem kell más, mint egy szivacslabda. A kicsik gyorsan utánozzák az idősebbeket, és máris kezdődhet a gólgyártás. A szabályok másodlagosak. Ezért ezen a helyen a legfontosabb üzenet a játékvezetőknek, akik zömmel képzettek, s a szervezett keretek közötti találkozókat vezetik: ebben a “műfajban” különösen igaz az, hogy “ne keressük a szabálytalanságokat”. A játék rugalmasan hasonlítson a kézilabdázáshoz. Két alapvető szempontot azonban mindenképpen érvényesíteni kell: az igazságosságot és a fegyelemre, rendre nevelést. A szivacskézilabdázás nyitott az óvodáskorúak és az általános iskola alsó osztályainak tanulói számára. Az itt tanítóknak is segítség, hogy a kis labda bűvölete élvezhetőbbé teszi, színesíti a testnevelési foglalkozásokat. Csapatok is szervezhetők, hiszen ma már megyei, régiós és országos szinten is szervezett versenyalkalmak találhatók.

A technika, a taktika és a játékszabályok ismeretében csak a játékos és a labda, valamint az ellenféllel való kapcsolatok lényegesek, minden más elhanyagolható kérdés. A labda könnyen kézbe, marokba fogható, így lényegében minden technikai elem elsajátítására alkalmas. A játéktér (12×20 méter) és a 20×40 méter nagyságú kézilabda pályán háromszor felrajzolható (U7-U8 korosztályban).

Szivacskézilabda-pályarajz

A szivacskézilabdázás, mint a kézilabdázás előkészítő sportága 2001 óta ismert Magyarországon. A 2007/2008-as versenyévben már két szivacskézilabda korosztály számára indult országos verseny. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a felsőbb korcsoportokban is emelkedik a csapatok száma. A képzés alsó színterei talán minőségében is változnak. Szlovéniában, Romániában és Ausztriában is egyre több iskola, egyesület indítja útjára a szivacslabda bajnokságot, nem véletlenül persze.

A Nagykanizsai Izzó SE kortól és nemtől függetlenül folyamatosan várja a szivacskézilabdázni, kézilabdázni vágyó gyerekek jelentkezését, utánpótlás korú csapataiba. Ezekben a csapatokban, a megfelelő fizikális és mentális fejlődés, az egészséges testmozgás és versenyszellem kialakítása mellett, a gyermekek folyamatos versenyeztetése folyik. Kiváló szakemberek irányításával sajátítják el a kézilabda sportág alapjait, amely a későbbiekben akár hivatásukká is válhat.

Amennyiben gyermekének lételeme a mozgás, érdeklik a kihívások, és szeretne egy vidám, ütős csapathoz tartozni, vagy csak nem találta még meg a számára megfelelő sportágat, az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat, vagy jelentkezhet szakembereinknél:

Burghardt Rozália (technikai vezető): 06 30 557 2215
 
Forrás: szivacskezi.mindenkilapja.hu
kolyokkezi.hu


Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31