Támogatóink


GE Hungary Kft.
  
Raiffeisen Bank Zrt.
  
E.ON
  
Oberbank
  
Netta Kft.
  
DDC
  
OWI
  
Printec BB
  
Varga és Ignácz
  
Elvitech
  
Villtek
  
Mila-Tex
  
MT Displays
  
Gyümölcskert
  
Precíz Cargo
  
Tridens
  
6x6 Trans Kft.
  
FABAK
  
Konzultax
  
Varga Szárnyas
  
Kanizsa Tempo Sped Kft.
  
Kodguru
  
West Hidraulik
  
Provital Bt.
  
NOVAMAG
  
Sponzor Tours
  
Du-So Line Kft.
  
Napfény Hotel Zalakaros
  
Grémáré
  
Metál Légtechnika
  
YNET Számítástechnika
  
Magyar Kézilabda Szövetség
  
Nagykanizsa város honlapja
  

2016-03-03

Elfogadták az új szabályokat, már az olimpián érvénybe lépnek

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) Szocsiban tartott kongresszusán öt szabálymódosítást kezdeményezett, amelyek 2016. július 1-jétől érvénybe is lépnek. Ez azt jelenti, hogy az módosítások első nagy tornája az augusztusi riói olimpia lesz majd.

1. Ha egy játékos megsérül, és az orvosi stáb ellátására szorul a pályán, akkor a következő három támadásból az érintett játékos kimarad. Ha az ápolás megállapíthatóan indokolt volt, akkor a játékos fent maradhat a játéktéren. A szabály a kapusokra abban az esetben nem vonatkozik, ha fejbe lőtték őket.

2. Passzív játék esetén a játékvezetők jelzése után a támadócsapatnak hat passzot követően el kell lőnie a labdát, különben elvesztik azt.

3. A kapus helyére érkező mezőnyjátékosnak nem kell megkülönböztető trikót viselnie, de így nem léphet be a hatos vonalon belülre védekezés során.

4. A mérkőzés utolsó percében amennyiben a kedvező eredményt csak egy durvább szabálytalansággal tudja megvédeni a játékos, őt azonnali piros lappal kell büntetniük a játékvezetőknek, valamint hétméterest kötelesek ítélni.

5. A játékvezetőknek a piros lap felmutatása után lehetőségük lesz felmutatni egy kéket is, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés után egy írásos jelentést csatolnak a fegyelmi bizottság számára az esetleges további szankciók miatt.Vissza a hírekhez..

 

<<              >>

 H   K  Sze Cs   P  Szo  V 
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31